Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Βαγγέλης Ζιάγκος: «Συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μας. Ήταν ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο χαρακτήρα κυρίως για δύο λόγους. Πρώτον γιατί παίζαμε εντός έδρας απέναντι σε μία ομάδα με ίδιους στόχους και δεύτερον γιατί ήταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο κυριαρχούσε στον ψυχισμό και το μυαλό των παιδιών η έννοια του “πρέπει”. Ήταν κάτι το οποίο ακόμα και εμείς, ως προπονητικό επιτελείο, δεν ήμασταν βέβαιοι για το ποια θα ήταν η αντίδραση και η διαχείριση αυτής της κατάστασης από πλευράς παικτών. Σε ένα κλειστό παιχνίδι και σε κρίσιμες στιγμές, όμως, τα παιδιά έδειξαν σπουδαίο χαρακτήρα και τους το πιστώνουμε στο 100%.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ξέραμε ότι παίζουμε με μία ομάδα, η οποία εκφράζεται αγωνιστικά κυρίως μέσα από 3 καταστάσεις. Αυτές είναι το low post παιχνίδι, το pick & dive και το επιθετικό ριμπάουντ. Στο α’ ημίχρονο η αντίδραση μας και η συμπεριφορά μας η αμυντική δεν ήταν αυτή που θα θέλαμε. Είχαμε δώσει ήδη 13 προσπάθειες στον Ντραγκίσεβιτς, μέσα από αυτές τις καταστάσεις που γνωρίζαμε ότι θα συμβεί. Η συμπεριφορά μας άλλαξε άρδην στο β’ ημίχρονο και αυτό αποτυπώνεται στα μόλις 4 επιθετικά ριμπάουντ και τη μόλις μία προσπάθεια του Ντραγκίσεβιτς. Ακόμα είναι μακρύς ο δρόμος και προχωράμε».

Σούλης Μαρκόπουλος: «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ρέθυμνο Cretan Kings για τη νίκη της. Από κει και πέρα η δική μας ομάδα ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, σφυρίχτηκαν στην άμυνα μας κάποια φάουλ, τα οποία πιστεύω δεν ήταν σωστά. Εκνεύρισαν τους παίκτες μας και τους γέμισαν με φάουλ, ενώ έπειτα δεν είχαμε καλή παρουσία. Σίγουρα δεν παίξαμε αυτό που θέλαμε. Την άμυνα μας δεν την πιστοποιήσαμε στην επίθεση μας. Θα μπορούσαμε να βάλουμε καλάθια στον αιφνιδιασμό αλλά χάσαμε πολλά και σίγουρα και μας έλειπε και το μακρινό σουτ. Με 3/19 δεν μπορείς να έχεις ελπίδες για να κερδίσεις ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Προσπαθήσαμε πολλές φορές να πιάσουμε το σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Φτάσαμε κοντά αλλά κάθε φορά κάτι συνέβαινε και δεν μπορούσαμε να φτάσουμε στην ανατροπή. Πρέπει να συγκεντρωθούμε πολύ, να βάλουμε τους δύο καινούριους παίκτες στο ρόστερ, οι οποίοι πήραν χρόνο αλλά σίγουρα ήταν έξω από τα πλαίσια του παιχνιδιού που θέλουμε να παίξουμε. Νομίζω ότι θα παρουσιαστούμε καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια».

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΟΥ