“RETHYMNO ASSIST”… Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ

Το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean «RETHYMNO ASSIST» έχει πάρει «σάρκα και οστά», αφού ήδη έχουν ξεκινήσει οι 3 Δράσεις του και συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία.

Για αυτό το πρόγραμμα συνεργάζονται και δουλεύουν αρκετοί εθελοντές, με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean, Ηρακλή Μανουκαράκη, να έχει αναλάβει τον συντονισμό αυτής της προσπάθειας, τον Αντιπρόεδρο, Μανόλη Γιαννούλη, να έχει την ευθύνη των κατασκευαστικών έργων με την αρμοδιότητα του Υπευθύνου της Δράσης «Μαστορέματα», το Μέλος του ΔΣ, Σπύρο Χατζηκωνσταντίνου, να είναι ο Υπεύθυνος της Δράσης «Κηπουρέματα» και τον προπονητή του Ρέθυμνο Aegean, Σταύρο Μυκονιάτη, να έχει αναλάβει το αγωνιστικό κομμάτι με την διοργάνωση του τουρνουά «RETHYMNO BASKETBALL ASSIST» ως Υπεύθυνος της Δράσης «Αθλητισμού».

Οι τέσσερις υπεύθυνοι για την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου πρότζεκτ, έδωσαν τηλεοπτική συνέντευξη στα Κρητικά κανάλια «ΚΥΔΩΝ» και «ΝΕΑ Τηλεόραση», ενημερώνοντας τον κόσμο για το πρόγραμμα και τις 3 Δράσεις του, σε τι σημείο βρίσκονται αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια για ακόμη περισσότερο «RETHYMNO ASSIST».

 

Ο Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και συντονιστής του «RETHYMNO ASSIST», Ηρακλής Μανουκαράκης, εξήγησε το πώς ξεκίνησε και σε πιο στάδιο βρίσκεται το πρόγραμμα, ενώ ανέλυσε τις 3 Δράσεις, λέγοντας πως σκοπός είναι η εκμάθηση του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της δημιουργίας, του αθλητισμού και της σωστής διατροφής στους μικρούς μαθητές.

Ηρακλής Μανουκαράκης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean): «Το «RETHYMNO BASKETBALL ASSIST» είναι ουσιαστικά το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης του Ρέθυμνο Aegean. Ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2011, δημιουργώντας κάποιες δράσεις για να βοηθάμε τους άπορους μέσω της Εκκλησίας και να φτιάξουμε το περιβάλλον στα σχολεία για τα παιδιά. Τον περασμένο Σεπτέμβρη ανακοινώσαμε την 2η φάση του «RETHYMNO ASSIST», το οποίο είναι ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ που μελετούσαμε εδώ και δύο χρόνια. Είμαστε στην φάση κατά 70% υλοποίησης αυτού του πρότζεκτ, με τις 3 Δράσεις που περιλαμβάνονται.

Καταρχήν έχουμε την Δράση του «Αθλητισμού», που περιέχει την ανακατασκευή γηπέδων μπάσκετ σε σχολεία για να δημιουργηθεί το σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ «RETHYMNO BASKETBALL ASSIST», όπου όλα τα παιδιά θα κάνουν προπονήσεις χωρίς να δίνουν χρήματα, διότι όλα τα υλικά τα παρέχει η ομάδα μας και ο εκάστοτε εθελοντής-γυμναστής θα είναι από το σχολείο που έχει ορίσει. Τους ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους. Θα πραγματοποιηθούν αγώνες και τέλος της χρονιάς θα γίνεται ένα AllStarGame. Φέτος, λόγω των καιρικών συνθηκών καθυστερήσαμε και έχουμε συμπτύξει το πρωτάθλημα. Θα γίνουν 4 αγωνιστικές και ένα AllStarGame και θα ξεκινήσει αυτό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Θα ολοκληρωθεί 30 Μαΐου με την γιορτή (AllStarGame) να πραγματοποιείται στις 6 Ιουνίου με πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά στο «Μελίνα Μερκούρη».

Από εκεί και πέρα έχουμε την Δράση «Κηπουρέματα», όπου θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά κάποιες αρχές γιατί στην ηλικία που είναι διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους. Οι αρχές αυτές είναι ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη, η δημιουργία, ο αθλητισμός και η σωστή διατροφή. Έτσι, σκεφτήκαμε να τους το κάνουμε με παιγνιώδη τρόπο, κατασκευάζοντας παρτέρια μέσα στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους, όπου τα παιδιά θα δημιουργούν, φυτεύοντας τα λαχανικά τους. Με αυτόν τρόπο το παιδί θα παρακινηθεί να το δοκιμάσει, οπότε το πάμε σε μία σωστή διατροφή. Αυτό που θα παράγει θα το δώσει σε έναν συνάνθρωπο του, ο οποίος το έχει ανάγκη, μέσω του σχολείου και της Εκκλησίας, μαθαίνοντας την αλληλεγγύη.

Επίσης, η τρίτη Δράση είναι τα «Μαστορέματα». Βλέποντας ότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις στα σχολεία, εμείς σαν ομάδα βοηθάμε στην επισκευή κάθε ατέλειας που έχουν τα σχολεία της πόλης μας. Φέτος, αυτό που κάναμε ήταν η κατασκευή των γηπέδων και των παρτεριών και κάποιες μικρές βελτιώσεις με χρώματα, ώστε να βάψουμε τα σχολεία. Του χρόνου, τα μαστορέματα θα έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα, φτιάχνοντας περισσότερα και πιο ουσιαστικά πράγματα».

 

Ο Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος της Δράσης «Μαστορέματα», Μανόλης Γιαννούλης, αναφέρθηκε στα κατασκευαστικά έργα, με την κατασκευή των τεσσάρων γηπέδων μπάσκετ σε 4 Δημοτικά Σχολεία του Ρεθύμνου, ενώ τόνισε πως η φετινή προσπάθεια βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, με την προσπάθεια να συνεχίζεται και του χρόνου ακόμη πιο δυναμικά.

Μανόλης Γιαννούλης (Αντιπρόεδρος ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean – Υπεύθυνος Δράσης «Μαστορέματα»): «Ολοκληρωμένα σχολεία είναι το 1ο, το 9ο και το 5ο Δημοτικό σχολείο, ενώ ολοκληρώνεται και το 15ο. Στα πλάνα μας στο άμεσο μέλλον είναι η κατασκευή κάποιου γηπέδου στους 4 Μάρτυρες. Για το κατασκευαστικό κομμάτι είναι να φτιαχτούν αυτά τα 5 γήπεδα και να ξεκινήσει το σχολικό πρωτάθλημα. Οι κατασκευές των γηπέδων πήγαν λίγο πίσω λόγω κακοκαιρίας. Του χρόνου ονειρευόμαστε να γίνει κάτι πιο δυναμικό όσον αφορά στο σχολικό πρωτάθλημα, με περισσότερες αγωνιστικές και ίσως φτιαχτούν περισσότερα γήπεδα. Είναι πειραματική η φετινή προσπάθεια, να δούμε πως θα εξελιχθεί και ονειρευόμαστε να μυήσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό και στον εθελοντισμό. Αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός του «RETHYMNO ASSIST». Τα «Κηπουρέματα» είναι επίσης μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει. Τα θεωρώ ήδη πετυχημένα. Φέτος θα γίνουν τα πρώτα φυτέματα σε όλα τα σχολεία, τα οποία θα συνεχιστούν και την επόμενη σεζόν. Το πρώτο στάδιο έχει ολοκληρωθεί. Τώρα είμαστε στο στάδιο που φυτεύουμε και αρχίζουμε να μαζεύουμε την σοδειά μας».

 

Ο προπονητής του Ρέθυμνο Aegean και Υπεύθυνος της Δράσης «Αθλητισμού», Σταύρος Μυκονιάτης, προανήγγειλε την έναρξη του σχολικού πρωταθλήματος «RETHYMNO BASKETBALL ASSIST», το οποίο θα αρχίσει το έρχομενο Σαββατοκύριακο και θα ολοκληρωθεί με την διοργάνωση του All Star Game.

Σταύρος Μυκονιάτης (Προπονητής Ρέθυμνο Aegean– Υπεύθυνος Δράσης «Αθλητισμού»): «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το πρώτο τουρνουά «RETHYMNO BASKETBALL ASSIST» Δημοτικών Σχολείων, το οποίο θα έχει σαν έδρα τα 4 γήπεδα που έχουμε κατασκευάσει. Κάθε Σαββατοκύριακο τα παιδιά θα έρχονται σε αυτά τα σχολεία και θα παίζουν 3-4 παιχνίδια. Αυτά θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Μάιο και θα το κλείσουμε με μία πάρα πολύ ωραία γιορτή, το All Star Game. Σκοπός μας είναι να καθιερώσουμε αυτό το τουρνουά και τα επόμενα χρόνια. Βέβαια, του χρόνου στα πλάνα μας είναι να ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς, από τον Οκτώβριο, να μπορέσουμε να το «ανοίξουμε» σε περισσότερα σχολεία και να δώσουμε την χαρά σε όλα τα παιδιά να έχουν ανακατασκευασμένα γήπεδα μπάσκετ για να μπορούν να χαρούν το παιχνίδι».

 

Tέλος, το Μέλος του ΔΣ και Υπεύθυνος της Δράσης «Κηπουρέματα» ανέφερε την προσπάθεια που γίνεται τα παιδιά να μάθουν τον τρόπο φύτευσης και παραγωγής προϊόντων, ενώ ήδη έχουν παραδοθεί 52 παρτέρια σε 14 Δημοτικά Σχολεία.

Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου (Μέλος ΔΣ – Υπεύθυνος Δράσης «Κηπουρέματα»): «Μέχρι σήμερα έχουμε 52 παρτέρια σε 14 Δημοτικά Σχολεία του Ρεθύμνου. Τώρα είμαστε στην διαδικασία των φυτεμάτων, με την βοήθεια μαθητών, εθελοντών, δασκάλων και γονέων. Εμείς σαν ομάδα επισκεπτόμαστε μαζί με την Διοίκηση και τους παίκτες τα σχολεία για να βοηθήσουμε από την μεριά μας εκεί που μας χρειάζονται. Τα παρτέρια μας έχουν κατασκευαστεί για τον εξής στόχο. Να βάλουμε τα παιδιά να συμμετέχουν σε όλα τα στάδια φυτέματος. Να τους δείξουμε και να χαρούν την διαδικασία. Θέλουμε όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν σε όλη την διαδικασία και αργότερα τα προϊόντα που θα μαζέψουν να τα δώσουν σε οικογένειες και συλλόγους που τα έχουν ανάγκη».

Leave a Reply

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΟΥ